Tradycyjna polska surówka z kiszonej kapusty!

Prosty przepis na szybką i smaczną surówkę, którą pewnie nie raz jedliście na obiedzie u dziadków lub rodziców 😉 Nadaje się praktycznie do każdego obiadu, nie ważne czy to będą tradycyjne polskie ziemniaki czy z ryżem (podobną serwują do chińskich potraw typ[u kurczak w cieście) 😉

Składniki

  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1/2 cebuli
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 1 łyżeczka cukru
  • oliwa

Opcjonalnie

  • pieprz

Instrukcja przyrządzenia/przygotowania

  1. Kroimy kapustę na drobne kawałki i wrzucamy do miski.
  2. Następnie należy pokroić pół cebuli w drobną kostkę, oraz zetrzeć na tarce marchewkę oraz jabłko.
  3. Dodajemy przygotowaną marchewkę, jabłko i cebulę do kapusty.
  4. Całość posypujemy łyżeczką cukru i ew można doprawić pieprzem.
  5. Wymieszaną surówkę polewamy oliwą i ponownie mieszamy.

Smacznego!

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: — min
Łącznie: 10 min

Danie dla 2-4 osób.

Zdjęcia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *