Sernik ekspresowy wg przepisu Mamy

Sernik ekspresowy w w wykonaniu i według przepisu mojej mamy. Robiąc sernik na weekend pomyślała aby dodać do niego 2 opakowania bitej śmietany i wyszedł świetny. Bita śmietana sprawia że pod wpływem temperatury sernik, aż tak się nie rozpływa. Polecam wypróbować ;).

Składniki:

  • 2 galaretki truskawkowe
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 2 opakowania bitej śmietany w proszku
  • winogrona zielone
  • mango
  • brzoskwinie

Przygotowanie:

  1. W misce rozpuszczamy 2 galaretki o smaku cytrynowym (można dać ciut mniej wody niż przewiduje instrukcja na opakowaniu) i czekamy jak trochę przestygną.
  2. Następnie mieszamy nasze galaretki z 1 kg sera mielonego z wiaderka oraz 2 opakowaniami bitej śmietany w proszku. Dodajemy również owoce takie jak mango, brzoskwinia i winogrono, a następnie całość dokładnie miksujemy.
  3. Przygotowaną masę wylewamy do blaszki i czekamy aż się trochę zetnie.
  4. Następnie mieszamy 2 truskawkowe galaretki (również warto dać mniej wody) i czekamy aż lekko przestygną.
  5. Na masie serowej układamy nasze owoce i zalewamy je truskawkową galaretką.

Zdjęcia

8 Comments on “Sernik ekspresowy wg przepisu Mamy”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *