Sernik ekspresowy wg przepisu Mamy

Sernik ekspresowy w w wykonaniu i według przepisu mojej mamy. Robiąc sernik na weekend pomyślała aby dodać do niego 2 opakowania bitej śmietany i wyszedł świetny. Bita śmietana sprawia że pod wpływem temperatury sernik, aż tak się nie rozpływa. Polecam wypróbować ;).

Składniki:

  • 2 galaretki truskawkowe
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 2 opakowania bitej śmietany w proszku
  • winogrona zielone
  • mango
  • brzoskwinie

Przygotowanie:

  1. W misce rozpuszczamy 2 galaretki o smaku cytrynowym (można dać ciut mniej wody niż przewiduje instrukcja na opakowaniu) i czekamy jak trochę przestygną.
  2. Następnie mieszamy nasze galaretki z 1 kg sera mielonego z wiaderka oraz 2 opakowaniami bitej śmietany w proszku. Dodajemy również owoce takie jak mango, brzoskwinia i winogrono, a następnie całość dokładnie miksujemy.
  3. Przygotowaną masę wylewamy do blaszki i czekamy aż się trochę zetnie.
  4. Następnie mieszamy 2 truskawkowe galaretki (również warto dać mniej wody) i czekamy aż lekko przestygną.
  5. Na masie serowej układamy nasze owoce i zalewamy je truskawkową galaretką.

Zdjęcia

16 Comments on “Sernik ekspresowy wg przepisu Mamy”

    1. Właśnie włożyłam podstawę do lodówki ale nie smakował mi sernik ,nie sądzę żeby po wylaniu galaretki się zmieniło.Czasami trzeba się zastanowić czy warto ryzykować z produktami😉

  1. Sernicze przepyszny.Robie go czesto.Nie jest to ciasto pracochlonne.Sama mase serowa robi sie w 5 min(pod warunkiem,ze galaretka juz przestygla i owoce pokrojone.Ja do srodka masy dodaje brzoskwinie z puszki,lub ananas.Na wierzch to samo.PYCHA!!!!!

Pozostaw odpowiedź Jola Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *